//

Християнські Церкви Нідерландів підпишуть документ про взаємне визнання хрещення

Вісім християнських Церков Нідерландів мають намір взаємно визнати дійсність хрещення. Відповідний документ буде підписаний навесні цього року,  повідомила Нідерландська рада Церков. Взаємне визнання хрещення означає, що при переході з однієї общини в іншу, вірний не буде змушений заново проходити обряд хрещення. Питання про те, які спільноти візьмуть участь у підписанні декларації, до цього часу залишається відкритим, пояснив генеральний секретар ради Клаас ван дер Камп.

 

Радіо Ватикану повідомило із посиланням на нідерландські ЗМІ, що документ про взаємне визнання хрещення мають намір підписати Римо-Католицька Церква, Протестантська Церква Нідерландів, до складу якої входять дві Реформатські громади і одна Лютеранська, і Ремонстрантське братство.

Офіційна статистика показує, що більша частина населення Нідерландів, трохи менше 50%, не належить до жодної з релігій. Членами Католицької Церкви є 4,2 млн. голландців (25% населення). До протестантів себе зараховують близько 1,8 млн. вірних (11% населення). Близько 6% жителів сповідують іслам.