//

Християнські організації вимагають поваги до прав людини в Єрусалимі

До встановлення миру в Єрусалимі закликали у відкритому листі до ООН, організації "Pax Christi International" та Екуменічна Рада Церков.

 

Заклик скерували у зв'язку з майбутньою, 10-28 вересня в Женеві, сесією ООН, присвяченою проблемі прав людини. У посланні наголошується, що "Єрусалим має особливий статус у зв'язку з його релігійною і плюралістичною важливістю", тому, вважають християнські організації, треба засудити "порушення прав людини та міжнародні закони, які загрожують мирному майбутньому в місті", оскільки "ці загрози стосуються не тільки його жителів, але всього світового співтовариства".

 

Відзначається, що для того, "щоб забезпечити мирне майбутнє" треба "гарантувати повагу до національних і релігійних особливостей". "Pax Christi International" та Екуменічна Рада Церков закликали Раду з прав людини ООН забезпечити вільне пересування для всіх мешканців Єрусалиму, призначити спеціального доповідача ООН з проблем цього міста, а також терміново застосувати "рішення, яке гарантуватиме повну повагу до прав людини і міжнародних законів, особливо у східному Єрусалимі", щоб "усі жителі різних віросповідань могли жити, працювати і молитися поруч у мирі".

За матеріалами:  radiovaticana.org