//

Християнські конфесії Мексики об'єднуються в боротьбі за право на свободу віросповідання

Представники Католицької, Православної, Лютеранської, Англіканської, Пресвітеріанської і інших Християнських Церков Мексики надіслали уряду відкритий лист з вимогою гарантувати християнам право на свободу віросповідання в країні з одним з найвищих коефіцієнтів переслідування християн, повідомляє aciprensa.

У листі, підписаному 16 християнськими лідерами, серед іншого засуджуються «акти насильства і богохульства», які мали місце в катедральному соборі Мехіко.

Генеральний секретар Конференції католицьких єпископів Мексики Віктор Рене Родрігес заявив про більше ніж 20 актів осквернення храмів, що залишилися безкарними, за останніх 5 років.

«Духовне життя — доповнення до життя матеріального», підкреслюють релігійні лідери, отже, якщо держава здатна забезпечити «повноцінний добробут своїх громадян, вона повинна турбується не лише про їх матеріальні потреби, але і про необхідний духовний розвиток».

Релігійні лідери також виразили намір об'єднатися в захисті «початків мирного співіснування, релігійних і моральних цінностей», тому «будь-яка образа або агресія по відношенню до віруючої людини або місця культу вважатиметься агресією, направленою на всі християнські церкви в цілому».

Джерело: www.sedmitza.ru