//

Християнські громади Берна відкрили новий історико-освітній проект

Новий досвід міжконфесійного спілкування освоюють три релігійні громади Швейцарії. Католицька, старокатолицька і реформатська громади Берна розробили спільний історико-освітній проект під назвою «Від конфлікту до співпраці», що включає екскурсії «типовими храмами» трьох конфесій.

 

У рамках екскурсій планують ознайомлювати із церковною історією цих християнських конфесій, цікавими фактами і подіями, що супроводжували становлення громад у Берні, а також з «цікавими паралелями і відмінностями між релігіями».

 

Римо-католицька громада приймає учасників нової програми у церкві Св. Трійці. Протестанти надають Французьку церква. Старокатолики влаштовують екскурсію до церкви Петра і Павла. Закінчується програма відвідуванням бернського Катедрального собору, який, на думку організаторів проекту, «можна сьогодні розглядати як символ успішного» єднання «трьох напрямків розвитку церковної історії». Для тих, хто хотів би продовжити екскурсію, є можливість пройтися собором і оглянути вітражі, розташовані на хорах.

 

За матеріалами sedmitza