//

Християнське духовенство не покидає Лівію

Християнське духовенство Лівії заявляє про те, що немає наміру залишати країну, в якій за останні дні загинули сотні людей в результаті протестів і реакції озброєних сил уряду, за повідомленнями The Christian century.

 


«Ми відчуваємо, що нам необхідно бути тут, з нашими братами і сестрами, які служать в центрах соціальної допомоги. Лівійці дуже цінують їх працю і підтримують їх», сказав о. Даніель Фарруджа, настоятель храму св. Франциска в Тріполі.

 


Він повідомив також, що ніхто з місцевого церковного керівництва не постраждав, і не було нанесено жодного збитку діяльності Церкви, яка продовжує проводити ранішні богослужіння, не дивлячись на масовий від'їзд іноземців.

 


«Ми молимося за всіх тих, хто страждає в ці дні, і за те, щоб влада дістала мудрості в ухваленні рішень», сказав Фарруджа. У Лівії християни складають 1,8 % населення чисельністю в 6,7 млн. чоловік. Більшість з них належить до Католицької Церкви.

 


Апостольський вікарій Тріполі, єпископ Джованні Інноченцо Мартінеллі у виступі на Радіо Ватикан зазначив, що безлади в Лівії викликані законними і обґрунтованими вимогами кращого майбутнього з боку молоді, такими як наявність свого житла, гідного заробітку і зайнятості. «Лівія – порівняно небідна країна, і криза сталася через те, що молоді люди розуміють, що держава здатна їх підтримати, але не робить цього».

 


Він додав, що прогнозувати розвиток подій важко, але Католицька Церква хотіла б, щоб було досягнуто такого примирення, яке дозволило б лівійцям знайти те, що їм належить по справедливості.

 

За матеріалами www.pravmir.ru