//

Християнофоби розпалюють ворожнечу в Хорватії

В Хорватії тривають протести лівих сил. Після інтервенції хорватського єпископату, яка призвела до суттєвого зменшення числа учасників до 300 чоловік, ці «протести» перетворилися на християнофобські. Якби не серйозна інформаційна підтримка з боку лівоорієнтованих ЗМІ, ці протести не змогли би більше привертати до себе увагу.


Щоб виразити свої антихристиянські й християнофобські настрої, протестувальники вчора обплювали розп’яття. Не маючи суспільної підтримки, протестувальники вдаються до спроб розпалити ворожнечу до католицького єпископату, звинувативши за посередництвом ЗМІ Церкву у тому, що Вона начебто відбирає хліб від вбогих, використовуючи державні кошти для будівництва нової будівлі Хорватської єпископської конференції.


Нова хвиля християнофобської кампанії у ЗМІ примусила хорватський єпископат виступити з розвінчанням неправд, якими послуговуються ліві, намагаючись очорнити Церкву.


Сьогодні, освячуючи нову будівлю єпископської конференції, загребський кардинал Йосіп Бозаніч заперечив, що будівля будована виключно на грошові пожертви Італійської єпископської конференції та хорватських єпархій й архиєпархій. Окрім цього, саме будівництво уможливило відкриття, принаймні, тимчасових робочих місць. А вся інформація стосовно буцімто фінансування з державного бюджету, за словами кардинала, є злобними вигадками, які під собою не мають жодного ґрунту. Що більше, подібна інформаційна кампанія є спробою дискредитації Церкви.


За матеріалами dnevnik.hr та slobodnadalmacija.hr