//

Християни залишають арабські країни

На думку іракського Архиєпископа Висиокопреосвященного Луїса Сако, актуальні політичні зміни в арабських країнах Близького Сходу і Північної Африки спричинять екзодус християн з цих країн. Про це він заявив, приймаючи участь у Всесвітній конференції католицької фундації «Церква в потребі» (Kirche in Not), учора в неділю 20 березня, яка відбувається у німецькому Вюрцбурзі.

 

Радикалізація настроїв в арабських суспільства не сприятиме відкритості їх до місцевих християн. І хоча, на думку Архиєпископа, останнім часом ситуація християн в Іраці почала покращуватися, велика більшість їх і далі роздумує над можливістю залишити країну.

 

За даними Архиєпископа, за останній час з Іраку виїхало більше як 600 тисяч християн. Ще гірша ситуація в шиїтському Ірані де колись існувало чотири католицькі єпархії, а зараз заледве назбирається 10 тисяч християн. Християнство на Близькому Сході та в Ірані існувало до появи ісламу, але, якщо продовжуватиметься агресивна ісламізація і маргіналізації християн, то у найближчому майбутньому християнство зникне у регіоні, відзначив Архиєпископ.

 

Джерело: www.ika.hr