//

Християни в Алжирі – чужинці

«Християни в Алжирі є чужинцями.  Ми не беремо участі у політичному житті, але поважаємо рішення алжирців» - сказав Архиєпископ Халеб Бадер, Митрополит Алжиру.

 


Таким чином митрополит прокоментував результати парламентських виборів, які минулого тижня виграла президентська партія FLN.  Хоча християни не могли брати участі у виборах, однак вони пригадували про потребу більшої поваги до свободи і гідності людини в цій країні.

 


«Це були дуже очікувані вибори, які мали стати альтернативою для всього того, що відбувалось у сусідніх країнах. Боялись змін. Насправді статися могло все, - пояснює єрарх. Однак, як виглядає з результатів, країна висловилася за тривалість і стабілізацію. Нам, як Церкві, не залишається нічого крім того, щоб прийняти цей вибір. Хоч ми є меншиною, не закриваємось у гетто. Переживаємо нашу віру у реляціях з мешканцями країни. Намагаємось давати живе і щире свідчення того, у що віримо. Наша Церква – то великі святі: Августин, Моніка, Кипріян, Перпетуа і Феліція. Стараємося підтримувати полум’я віри на цій землі, навіть в такій складній ситуації, яку маємо сьогодні» - додав Архиєпископ Бадер.

 

За матеріалами: wiara.pl