//

Християни у Великобританії чекають рішення ЄСПР у справі чотирьох британців, яких звільнили з роботи за віру

Християни у Великобританії з великою напругою чекають рішення Європейського суду з прав людини у справі чотирьох британців, яких звільнили з роботи за їхню віру. Судді в Страсбурзі сьогодні ознайомилися з їхньою справою. Це чотири окремі випадки. У двох із них предметом суперечки стали хрестики на ланцюжку, які носили християнки, яких звільнили з роботи. У наступних двох випадках йшлося про сімейного консультанта і чиновника, яких, за відмову прийняти гомосексуальні пари, визнали некомпетентними і звільнили з роботи.

 

Християни, позбавлені праці, вже відстоювали свої права в британських судах, але безрезультатно. Вони розраховують на підтримку Європейського суду, який, швидше за все, прийме рішення впродовж декількох місяців. Їхню справу схвалила британська комісія з питань рівності та прав людини. Вона постановила, що як роботодавці, так і судді занадто вузько зрозуміли права людини.

 

Останніми днями про це дуже багато говорив один з найвідоміших англіканських єпископів Майкл Назір-Алі. На його думку, Великобританія стикається з новою формою тоталітаризму. Права людини, які спочатку мали захищати громадян, сьогодні перетворилася на інструмент для дискримінації одних і на користь інших. Ідеї високі, але практики цілком тоталітарні, як у комуністичних режимах у Східній Європі – наголосив англіканський єрарх. На його думку, християни повинні тепер усвідомлювати, що за свою віру і переконання їх можуть звільнити з роботи.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie