//

Християни також хочуть свободи

Християни в арабському світі також мають право на свободу совісті, релігії, і щоб їх не вважали громадянами другого сорту. Вони також мають право висловлювати свою думку в процесі демократизації в регіоні. Ці твердження містить стаття в журналі «Gerusalemme», який видає Латинський Патріархат Єрусалиму


Стаття, підписана Крістофом  Лафонтаєм, присвячена «арабській весні», посилається на останні події, пов'язані з коптами, які в Єгипті сьогодні є жертвами нападів і насильства. «Ті, хто брав участь у революції, яка привела до краху режиму Мубарака, 11 лютого, за 9 місяців стали жертвами перехідного режиму, який допустив до сплеску напруження у стосунках між громадами», – пише автор.


Він також звертає увагу, що майбутнє християнських меншин в арабському світі, які були відроджені обіцянками демократії, знову стає серйозною проблемою, і нагадує, що цю тему обговорювали на засіданні латинських єпископів з арабського регіону, що відбувся в Римі 11–13 жовтня.

 

Посилаючись на єгипетський Союз захисників прав людини, автор зазначає, що з березня цього року 100 тис. коптів залишили свою країну, втікаючи до Сполучених Штатів, Канади, країни Європи та Австралії. Ірак після англо-американської інтервенції 2003 році майже спорожнів від християн, які стали об'єктом нападок ісламських екстремістів і були повністю витіснені на маргінес новою владою. Щонайменше 400 тис. з них знайшли притулок на Заході чи були відправлені в табори на околиці міста Алеппо та Дамаску в Сирії.

 

«Після всіх цих загроз нападів на християн на Близькому Сході нам потрібно взяти на себе зобов'язання молитися. Разом з усіма християнами, скажемо: Досить цього», – закінчує свій текст автор.

 

За матеріалами: Wiara.pl