//

Християни Сирії стали жертвами цілого ряду викрадень і вбивств

Серію викрадень і жорстоких вбивств здійснено на християнську спільноту в Сирії. З часу початку антиурядових виступів до сьогоднішнього дня було вбито вже сто християн.

 

Надійне джерело, яке не може бути названим з міркувань безпеки, повідомило Фонду Варнава, що в особливій небезпеці знаходяться діти, бо якщо викрадачі не отримують викуп, то їх просто вбивають.

 

Це джерело також повідомило багато жахливих подробиць пригод, які трапилися нещодавно в часі  Різдва. Два християнина, одному було 28 років, а іншому, в якого залишилася вагітна дружина, було 37 років, були викрадені і пізніше знайдені мертвими - один був знайдений повішеним з численними ранами на тілі, тіло іншого розчленували і кинули в річку. Ще чотирьох християнин було викрадено, і їх також погрожують убити, якщо викуп не буде сплачено в строк.

 

15-го січня двоє християн були просто вбиті в черзі за хлібом. Інший сорокарічний християн був застрелений трьома озброєними людьми, коли віз на машині двох своїх маленьких дітей.

 

Ці останні повідомлення про антихристиянське насильство дуже сильно нагадують ті, що стали вже звичними в Іраку з моменту вторгнення військ США в 2003. Все це викликає серйозні побоювання за майбутнє християн в Сирії, оскільки антиурядові заворушення не припиняються до цього дня.

 

За матеріалами: barnabasfund.org