//

Християни Сирії проти іноземного втручання у політичні справи

Патріярх Григорій III Лахам, глава мелькітскої Церкви Сирії, висловився проти будь-якого іноземного втручання у справи цієї держави. Вчора він очолив у Дамаску передноворічну екуменічну молитву, в якій взяли участь лідери найбільших християнських громад, присутніх у Сирії. З цієї нагоди вони запевнили в лояльності християн щодо своєї батьківщини.

 

Як зазначив Патріярх Григорій III Лахам, сирійці самі в змозі вирішити свої проблеми цивілізованим способом, про що свідчить їхня історія.


Ми будемо прагнути до примирення, що узгоджується зі співіснуванням і взаємною толерантністю, – заявив Григорій III. Він також застеріг, щоб не пролилась сирійська кров, бо вона дорогоцінна в очах Божих. Лідери церков Сирії, закликали всіх громадян, щоб нинішня криза не стала приводом для міжрелігійних поділів.

 

В Сирії досі не припиняються зіткнення опозиції з діючим режимом. У понеділок в сутичках загинуло 30 осіб, а у вівторок наступних 40. Також у вівторок було поховано 17 солдатів і поліцейських, яких убили демонстранти. За оцінками ООН, від березня цього року під час заворушень понад було вбито 5 тисяч. осіб.


Втихомирити емоції мали понеділкові вибори до місцевих органів влади. Режим Башара аль-Ассада сприйняв їх як плебісцит власної популярності. Однак досі не оприлюднені ні результати голосування, ані кількість виборців, які проголосували. Відомо лише, що в Дамаску проголосувало 80 відсотків виборців.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie