//

Християни повинні перетворювати світ у світлі Христового воскресіння

Загальна аудієнція 27 квітня, яка відбулась на площі святого Петра у Ватикані, зібрала десятки тисяч прочан та побожних туристів з усього світу. Папа Бенедикт ХVІ прибув на неї з літньої резиденції в Кастель Ґандольфо, де перебуває протягом цього тижня.

 

Свою катехизу Святіший Отець присвятив пасхальній містерії, що є осередком християнства. Христове воскресіння становить фундамент нашої віри. Літургічне відзначення смерті й воскресіння Господа нашого Ісуса Христа, – наголосив Бенедикт ХVІ, – не є звичайним спогадуванням, але унаочненням цієї події в містерії, яка здійснюється в житті кожного християнина, кожної церковної громади, в житті кожного із нас.

 

Христове воскресіння перетворює наше існування, скеровує нас до життя, яке вкорінене у Божій вічності і відкриває перед людством нове майбутнє. Живучи цим новим життям, ми не тільки до внутрішнього, духовного перетворення, але й до того, щоб перетворювати світ.

 

«Так, Христос насправді воскрес! – сказав Папа і закликав не затримувати пасхальну радість тільки для себе, але передавати її ближнім. «Наше завдання і наше посланництво полягає в тому, щоб у серці ближнього, де панує розпач, ожила надія, радість – де є сум, життя – де є смерть. Щоденно свідчити радість воскреслого Господа означає завжди жити в «пасхальний спосіб», і нести радісну вістку, що Христос – це не ідея, чи спогад минулого, але Особа, яка живе з нами, для нас і в нас; разом із Ним, для Нього і в Ньому можемо творити все нове (пор. Од 21,5).

 

Коротко переказавши зміст катехизи французькою, англійською, німецькою та португальською мовами, Святіший Отець привітав окремі групи прочан їхніми рідними мовами, а також звернувся до прочан з італійського острова Лампедузи, що розташований між Мальтою та Тунісом, і є метою тисяч біженців. Папа заохотив їх і надалі виявляти солідарність до мігрантів, як також висловив сподівання, що компетентна влада подбає про забезпечення суспільного ладу та захищатиме інтереси кожного мешканця острова.


Від початку року на острів Лампедуза прибуло коло 30-ти тисяч біженців із Північної Африки.

 

Джерело: Радіо Ватикан