//

Християни Пакистану втікають в ліси

Близько 600 християнських сімей шукають прихистку в лісах поблизу Ісламабаду.  Вони побоюються нападів ісламських фанатиків після арешту неповносправної християнської дівчинки – 13-літньої Рімши Машіх, хвору на синдром Дауна, котру звинуватили в підпалі Корану.


Погрози ісламських фундаменталістів засудила Пакистанська міжрелігійна ліга (Pakistan Interfaith League). Її глава Шахід Ішак зазначив, що Ліга намагатиметься тиснути на уряд, щоб він "по-перше, гарантував безпеку, а по-друге, компенсував завдану шкоду". Рада мусульманських богословів і вчених (All Pakistan Ulema Council) зі своєї сторони вимагає від влади перевірити, чи не було 13-річну Рімшу звинувачено безпідставно і яку роль могли відіграти екстремісти в "доливанні масла до вогню".


Агентство AFP повідомляє, що в Лахорі почався процес Маліка Ішака, лідера злочинної організації ісламських фундаменталістів "Lashkar-e -Jhangvi", пов'язаної із Аль-Каїдою. Ішака звинувачено серед іншого у нападі на команду з крикету зі Шрі Ланки, в результаті якого 7 спортсменів і їх тренер були поранені, а також загинуло 8 пакистанців. Ішака арештували в ісламській релігійній школі 19 серпня, де він закликав учнів до "релігійної війни".


За матеріалами wiara.pl