//

Християни Одеси об’єднаються у спільній молитві за єдність та примирення

У середу, 18 січня, в одеському римо-католицькому соборі Успіння Пресвятої Богородиці молитвою духовенства християнських Церков Одеси розпочнеться Тиждень молитов за єдність християн та примирення між людьми, націями і спільнотами.

 

Молитви за єдність християн стали вже щорічною традицією для одеських християн. Започаткували її отці-паллотини, які ще на початку 2000-х організовували перші спільні молитви католиків, православних і євангельських християн Одеси в храмі святого Климента. Зі встановленням Одесько-Сімферопольської єпархії РКЦ молитовні зустрічі почали  проходити в католицькому кафедральному соборі, а згодом – і в інших храмах міста Одеси.

 

Як повідомив РІСУ Олександр Доброєр, у цьому році спільні молитовні зустрічі відбудуться у храмах Римо-Католицької, Української Греко-Католицької, Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкві, Вірменської Апостольської Церкви, Євангельської Пресвітеріанської Церкви, Української Християнської Євангельської Церкви. Крім священнослужителів цих церков, в молитвах візьмуть участь священики, пастори та віруючі УПЦ КП, баптистських і п'ятидесятницьких громад міста.

 

Джерело: РІСУ