//

Християни Малайзії хочуть справедливості

Про кращий правовий захист і відмову від дискримінації закликали прем'єр-міністра Малайзії християни цієї країни. Під час зустрічі їхніх представників з Намібом Разаком нагадали, що минулий рік відзначився багатьма виступами проти послідовників Христа. Їх принижували і ображали ЗМІ Малайзії. Поліція часто відмовлялася приймати заяви про акти насильства – фізичного або словесного, що спрямоване проти християн.

 

Отже, заклик Федерації Християн Малайзії, найбільш представницької організації, що пов’язана з більшістю конфесій у цій країні, про більшу повагу до прав не тільки християн, але і представників усіх релігійних меншин, які живуть у цій мусульманській країні. При нагоді нагадали про давні суперечки щодо можливості використання в католицьких виданнях слова Аллах на означення Бога. Хоча Верховний суд Малайзії це дозволив, його регламент не вступив в дію через тиск радикальних мусульман.

 

Федерація Християн Малайзії також закликала уряд до створення міністерства у справах релігії для немусульман. Його завданням було б піклуватися про права християн цієї країни, буддистів, сикхів та індусів.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie