//

Християни Латвії відзначають 20-річчя січневих подій

В четвер, 20 січня, о 18.30, в Ризькому Домському соборі відбудеться екуменічне богослужіння, присвячене 20-річчю барикадних подій 1991 року.
 

 

У екуменічному богослужінні візьмуть участь: архиєпископ Римсько-католицької Церкви митрополит Ризький Збігнев Станкевіч, митрополит Латвійської Православної Церкви Олександр, єпископ Лієпайської дієцезії ЛЕЛЦ Павілс Бруверс, єпископ Союзу громад Латвійської Баптистської Церкви Петеріс Спрогис, суперінтендант Латвійської Об'єднаної методистської церкви Гіта Медне, єпископ Латвійського об'єднання громад П'ятидесятників Яніс Озолінкевіч і єпископ Латвійського Об'єднання громад Адвентистів сьомого дня Вієстурс Рекіс.
 

 

"Це богослужіння буде для того, щоб пригадати про те, що ми пережили разом і вимолити у Бога благословення для сьогоднішньої Латвії і її майбутнього», відзначив декан Домського собору Елій Годіньш.
У цей, 1991 рік, в епіцентрі січневих подій виявився і Ризький Катедральний собор Св.Якова, який був постійно відкритий для учасників барикад. У соборі люди молилися і вдень і вночі за долю Латвії, про дарування їй свободи, звертаючись до милосердного і люблячого Господа; там поїли гарячим чаєм і годували принесеною з навколишніх будинків їдою, на вулицях горіли вогнища. Коли за стінами церкви пролунали постріли, молитва зазвучала з новою силою.
 

 

Про ті події перехожим нині нагадує пам'ятний камінь, який лежить декілька метрів від храму на бруківці Старого Міста.
 

 

Брати і сестри, приєднаємо і нашу молитву до Господа за єдність і мир всіх людей в Латвії і у всьому світі!
 

 

Джерело: Терра Маріана