//

Християни Іраку мігрують до інших країн

Ми – маленькі свічки, які освітлюють темний тунель, –  так місію послідовників Христа в Іраку називав настоятель домініканців в цій країні о. Амір Яє. В інтерв’ю для медіа порталу Допомога Церкві в потребі він розповів, що життя християн в Багдаді сповнене страху і залякування. Священик вважає, що «охорона» храмів поліцейськими не є результативною.


Іракські християни все ще бояться ходити до церкви, бо вони переконані, що мусульманські екстремісти проникли в різні середовища, тому можуть в будь-який момент напасти на них і організувати нові побоїща.

 

Настоятель домініканців у Багдаді розповів, що після американського вторгнення, половина послідовників Христа вже покинули місто. Найбільш бажаною метою християн Іраку є потрапити до Європи або до США. Друга група мігрувала до країн Близького Сходу, а третя – до Курдистану, однак звідти іракці швидко почали повертатися.

 

Домініканці в Багдаді шукають роботу і житло для християн. Також діє благодійний фонд для бідних сімей. Третій проект стосується лікування молодих іракців.

 


За матеріалами: www.radiovaticana.org