//

Християни Індії звинувачують владу в допомозі екстремістам Карнатаки

У Карнатаці поліцейська влада дуже часто виявляється помічником екстремістів, як показує випадок пастора Ісаака Самуеля. І щонайменше 200 молодих християн в даний час відбувають термін за несправедливим звинуваченням, висунутим проти них після безладів 2008 року, у відповідь на атаки екстремістів індуїстів, які залишаються безкарними.

 

Всеіндійська Рада Християн викриває цю нерівність і змову місцевої влади, склавши попередню доповідь про акти насильства, що здійснюються проти християнської меншості в Карнатаці. Давши ексклюзивне інтерв'ю агентству AsiaNews, президент Всеіндійської Ради Християн Саджан Джордж сказав: “На основі зареєстрованих заяв в національній правозахисній організації і в державній комісії з прав людини, з серпня по вересень 2008 року було відмічено щонайменше 28 атак. І на сьогоднішній день християнська молодь регіону знаходиться під арештом у зв'язку з 200 справами, порушеними внаслідок безладів, що послідували за організованими і добре спланованими атаками на церкви і місця молитви довкола святилища Дакхина Саннада 14 і 15 вересня 2008 року. Але арештів нападаючих, членів екстремістської групи Шрі Рам Сіна, не послідувало”.

 

Саджан Джордж додає: “Серйозне занепокоєння викликає той факт, що майбутнє молодих християн наражається на небезпеку за допомогою висунутих проти них помилкових звинувачень. Під приводом цих звинувачень їм відмовляють в можливості працювати. Багато заяв було зареєстровано владою під тиском ззовні. При цьому з боку місцевого керівництва не було зроблено нічого, щоб притягнути до відповідальності винуватців насильства і агресії проти християн. І це сталося всупереч точним вказівкам, виданим Комісією з прав людини”.

 

Президент Всеіндійської Ради Християн звернувся із закликом до уряду Карнатаки: “Слід здійснити негайні ініціативи, щоб захистити життя і власність невеликої християнської громади. І перш за все слід гарантувати їй, згідно нашої національної Конституції, можливість практикувати свою віру в мирі, і забезпечити безпеку місцям культу”.

 

Джерело: Радіо Ватикан