//

Християни і мусульмани разом готуються прийняти Бенедикта XVI в Лівані

В ліванському Сидоні проходить зустріч з підготовки до Апостольського візиту до Лівану Бенедикта XVI, який пройде з 14 по 16 вересня. Її особливість в тому, що в ній беруть участь як представники християн, так і мусульман. Один з учасників форуму о. Гілом Бруте  де Ремюр, ректор католицької семінарії "Redemptoris Mater" в Бейруті підкреслив, що в ході робочої зустрічі спостерігається згода і порозуміння, адже до візиту Святішого Отця радісно готуються не тільки католики, але й православні та мусульмани. Для католиків регіону особливо цінно, що на землі Лівану Папа підпише адгортацію - плід Синоду Єпископів для Близького Сходу.

 

"Одна з особливостей східного християнства - це розділення: причому, не тільки між Католицькою Церквою і Православною Церквою, а й усередині церковної громади: між мельхітами, маронітами, коптами. Навіть якщо різноманітність є великим багатством, адже кожна громада зберігає свою релігійну, культурну, духовну спадщину, красиву і гідну збереження, все ж залишається небезпека розбрату", - звернув увагу священик. Він підкреслив, що християни цього регіону несуть своє свідчення в обстановці досить сильного впливу ісламу, в тому числі і його радикальних форм. Тому так важливо підкреслювати спільні корені, вважає о. Гілом де Ремюр.

 

"Бачимо, наскільки важливий цей аспект для Бенедикта XVI, в тому числі і через ті зусилля, які він робить для відновлення єдності з відокремленими від Церкви спільнотами", - підкреслив ректор семінарії. Він висловив радість з приводу спеціальної зустрічі з молоддю під час візиту Папи. Священик впевнений, що Святіший Отець додасть сміливості молодим ліванцям.

 

За матеріалами radiovaticana.org