//

"Християни – це не ті, які багато знають, а знають те, чим живуть",- владика Венедикт

Християни – це не ті, які багато знають, а знають те, чим живуть, - сказав Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії під час душпастирських відвідин храму Святого Андрія (пл. Соборна,3).

 

Особливо знаковою подією для парафіян, було дияконське рукоположення на Божественній Літургії піддиякона Андрія Павліва. У видимий спосіб присутні мали можливість побачити, як Господь продовжує вибирати робітників для праці у його винограднику.

 

Варто зауважити, що новопоставлений диякон Андрій сьогодні працює у підкомісії УГКЦ «За тверезість життя» у Львівській архиєпархії. Нещодавно підкомісія відзначила 5-ту річницю заснування, а за плечима уже: 70 Золотих Книг тверезості, проведено реабілітацію за методом духовної терапії для 96 залежних та співузалежнених людей, надано понад 200 консультацій. З місією тверезості священнослужителі та психологи відвідали 125 населених пунктів. Загалом за п’ять років  діяльності Підкомісія співпрацювала з понад 10 000 осіб.

 

Роздумуючи в контексті Неділі перед Богоявленням Господнім, Преосвященний владика зауважив, що: «Іван Предтеча не був голосом, він дозволив, щоб Голос Божий промовляв через нього, адже був настільки прозорим, що Бог міг послуговуватися ним. Бо ми можемо дати людям лише те, що самі посідаємо, якщо не досвідчили Бога, то як можемо дати його іншим. Перед кожним, хто насмілюється називати себе християнином стоїть запитання: Чи можу я запалити іншу особу без слів?».

 

Згідно слів архиєрея, кожен з нас при своїх обов’язках та накопичених знаннях, покликаний бути Предтечею, вказувати людям на Бога. Як приклад владика пригадав постать  о.Антонія. «Не потрібно було щоб о. Антоній що-небудь говорив, його постать промовляла сама за себе. Люди завжди відчувають, дивлячись на нас, чи ми живемо Богом, чи це лише декларація, а насправді ми далекі від цього. Потрібно дозволити Великому Богу діяти в собі».

 

На завершення парох храму ієрм. Михайло (ЧСВВ), подякував Преосвященному владиці Венедикту за візит. Настоятель, розповідаючи вірним про унікальну місію Церковного проводу, запевнив, що парафіяни люблять свого владику і творять молитву за благословенне служіння. На пам'ять про відвідини храму о. Михайло подарував владиці ікону Василія Великого.

 

Після богослужіння діти колядою та щедрими віншуваннями привітали владику і усіх присутніх.


Прес-служба Львівської архиєпархії

 

Слухати проповідь Преосвященного владики Венедикта