//

Християнам Бірми заборонили вивчати Біблію без дозволу уряду

Уряд Бірми запровадив нові правила, що обмежують можливості віросповідання для християн країни, вивчення Біблії і молитви.


Останнім кроком чиновників у Бірмі є вимога від християн подавати письмову заяву за 15 днів для того, щоб організувати читання Біблії, провести вивчення Біблії, зустріч недільної школи та іншу молитовну діяльність.


«Упродовж багатьох років бірманські режими, що змінювали одне одного, придушили свободу віросповідання і серйозно обмежили християн та інші релігійні меншини, – заявив керівник Комісії зі становища жінок у Східній Азії, Бенедикт Роджерс. – Створення для церкви та окремих осіб вимог отримувати дозвіл, щоб читати Біблію, молитися і організовувати зустрічі недільних шкіл є крайнім обмеженням і надзвичайним порушенням свободи релігії».


Нові обмеження призначені після того, як в Бірмі спостерігалося зростання насильства щодо християнської меншості країни.


Раніше, цього місяця, бірманські військові чиновники побили і заарештували п'ять осіб, серед них і пастора католицької асоціації Яна Ма Лі Ауна. Згодом чоловіків звільнили.


Християнам також заборонили будувати нові церкви і мати релігійні символи – хрести. У послідовників Христа також були конфісковані продукти харчування і будинки.


«Схоже, що, незважаючи на риторичні зміни, не було жодної зміни взаємин, особливо на місцевому рівні, бірманського уряду до релігійних меншин, – сказав Роджерс. – Бірма вже вважається одним з найбільш злісних порушників релігійної свободи у світі, і є однією з країн Державного департаменту США, що викликають особливу стурбованість».


Бірма, відома релігійною нетерпимістю та іншими зловживаннями, займає місце в списку Державного департаменту злісних порушників релігійних свобод поряд з Китаєм, Еритреєю, Іраном, Північною Кореєю, Саудівською Аравією, Суданом і Узбекистаном.

 

За матеріалами: invictory.org