//

Християн переслідують у 130 країнах світу

Християн дискримінують більше і в більшій кількості країн світу, ніж будь-яку іншу релігійну спільноту. Відповідно до даних нового дослідження американського науково-дослідного інституту «Pew Forum on Religion and Public Life», переслідування християн відбуваються в 130 країнах світу.


Дискримінація мусульман, відповідно до даних американського НДІ, зареєстрована в 117 державах, євреїв – в 75, буддистів – в 16 країнах. Утиски релігійних спільнот з боку держави і суспільства зросли в 23 країнах (це, перш за все, Близький Схід і Північна Африка, а також Франція і Сербія) і зменшилися в 12. Нічого не змінилося відносно релігійних переслідувань в 182 державах. Одними з найтолерантніших країн залишаються Німеччина, Австрія і Швейцарія.


Фахівці стверджують, що дискримінація за релігійною приналежністю останніми роками зросла у всьому світі. Приблизно 70% майже 7-мільярдного населення планети живуть в країнах, в яких регулярно переслідують з релігійних мотивів. Приблизно кожен третій мешканець Землі (близько 2,2 млрд.) живе в державі, де з 2006 р. помітно посилилися релігійні репресії.


На думку керівника досліджень Брайна Гріма, впродовж останніх років стала очевидною поляризація: релігійно нетерпимі країни стали ще більш ворожими, в той час як толерантніші надали велику свободу віросповідання.


Дослідження проходило в 198 країнах, де проживає 99,5 % населення планети. Дані із найбільш ізольованої країни світу — Північної Кореї, яку вважають найнебезпечнішою з точки зору переслідування християн державою, не були взяті до уваги оскільки вони є ненадійними.


Джерело: www.sedmitza.ru