//

Хрест – знак безмірної Божої любові та перемоги над злом


Слово Папи Бенедикта XVI після завершення Хресної Дороги в Колізеї

Хрест не є знаком перемоги смерті, але «світлим знаком любові, навіть більше, безміру Божої любові, того, чого ми ніколи не могли просити, уявити чи сподіватися». На це звернув увагу Папа Бенедикт XVI, 22 квітня 2011 р. промовляючи до десятків тисяч вірних, які зібралися біля римського Колізею на богослуження Хрестої Дороги, та до мільйонів телеглядачів та до радіослухачів в усьому світі, адже в різних кінцях нашої планети велася трансляція цього молитовного заходу.

 

Звертаючись з коротким словом наприкінці Хресної Дороги, Святіший Отець зазначив, що «цієї ночі ми у вірі супроводжували Ісуса на останньому етапі Його земної мандрівки, найболючішого етапу – того, що вів на Голготу». «Тепер ми занурилися в тишу цієї ночі, в тишу хреста, тишу смерті», – сказав Бенедикт XVI, додаючи, що споглядаючи на хрест, можемо подумати про поразку відкиненого та зневаженого Ісуса, але, якщо добре приглянутися, то відкриємо, що «хрест не є знаком перемоги смерті, гріха, зла, але – світлим знаком любові, навіть більше, знаком глибини Божої любові, якої ми ніколи не могли просити, уявити чи сподіватися: Бог похилився над нами, понизився, досягнувши найтемніших закутків нашого життя, щоб взяти нас за руку та притягнути до Себе».


Папа наголосив на тому, що хрест, говорячи про найвищу любов Бога, заохочує нас відновити віру у всемогутність цієї любові, повірити, «що у кожній ситуації нашого життя, історії та світу, Бог зуміє перемогти смерть, гріх, зло, та дарувати нам нове життя».

 

Джерело: Радіо Ватикан