//

Хресна дорога в наміренні переслідуваних християн

Міжнародне товариство Допомога Церкві у потребі (Kirche in Not) видало книжечку із розважаннями стацій Хресної Дороги в наміренні переслідуваних християн під назвою «Як багато моїх переслідувачів».


Ця книжка призначена для парафій і молитовних груп, які прагнуть взяти участь у молитві за переслідуваних по всьому світі християн. На 52-ох сторінках розміщені розважання до 14 стацій Хресної Дороги і молитви. Автором розважань є німець Бертольд Пельстер, експерт у справах порушення прав людини і багаторічний співпрацівник організації. Він зазначив, що зараз постійно посилюється дискримінація і переслідування християн у ісламських країнах, а також прихована християнофобія на Заході. Саме тому Організація «Допомога Церкві у потребі» цим виданням прагне заохотити всіх вірних до більш посиленої молитви за братів у вірі.


«Ще від часів першої спільноти в Єрусалимі і каменування св. Стефана Церква постійно піддається атакам і переслідуванням»,– зазначив п. Пельстер. Він нагадав, що «християни відкидають використання насильства проти своїх переслідувачів, а молитва ще від початку є їх захистом». «Хресна Дорога поєднує розважання про терпіння і смерть Ісуса Христа з молитвою за переслідувану Церкву наших часів»,– зазначив він.

 

За матеріалами wiara.pl