//

Храмовий празник в Коломийській парохії

24 липня, в день коли Церква згадує св. Ольгу, Преосвященний владика Миколай (Сімкайло) відвідав з пастирським візитом Коломийську парохію Свв. Володимира і Ольги. Святковими привітаннями зустріли Архієрея у дверей храму парох о. Іван Петруняк та діти.

 

Владика Миколай у своєму слові звернувся до вірних: “Мусимо бути сильні і витривалі в правдивій вірі, такими як була св. княгиня Ольга”. Архієрей здійснив освячення нового ківоту, а також залишив для молитовного вшанування мощі свв. Йосафата і Віктора, поклонитися яким, вірні зможуть протягом цілого тижня.

 

Владика Миколай нагородив грамотами жертводавців, які своїми пожертвами допомагають у розвитку парохії, а також вручив грамоту о. Іванові за душпастирську працю.

 

На храмовий празник прибули священики: о. Іван Остафійчук, декан коломийський, о. Григорій Юрах, декан Печеніжинський, о. Олександр Селезінка, віце-канцлер єпархії та інші. З Божим Словом до всіх вірних звернувся о. Володимир Білослудцев, секретар єпископа.

 

“Ми віримо в різні забобони: в чорних котів, в пусті відра, шукаємо рятунку у ворожок, а хіба так вчить нас Церква? Ми забуваємо про головне – про Бога, який може врятувати кожного”, - сказав о. Володимир.

 

Джерело: kolomyya.org