//

Храмовий празник у церкві святої Анни м. Львова

У восьму неділю після зіслання Святого Духа, 7 серпня, Високопреосвященніший владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, відвідав храм св. Анни (м. Львів вул. Городоцька, 32).

 

З нагоди храмового празника, Успення св. Анни, Владика очолив Архиєрейську Божественну Літургію, у співслужінні з парохом храму, протопресвітером Романом Шафраном, та отцем-доктором Іваном Музичкою.

 

Участь в урочистому богослуженні взяли також сестри-катехитки зі Згромадження Святої Анни, відновивши свої довічні монаші обіти у присутності Архиєпископа Львівського.

 

Після читання Євангелія Архиєрей звернувся до присутніх з пастирським словом, особливо наголосивши на безмірній любові Христа до людей. Як приклад, владика Ігор навів євангельську розповідь про примноження хлібів у пустині:

 

«Народ відчував необхідність бути з Богом, оздоровлятися, очищуватися його словом, просто, бути при ньому. Ісус милосердився над прибулими людьми та вигоював їхні рани. Чинив це увесь день, без жодного відпочинку, бо дуже любив людей, незважаючи на їхнє положення та духовні поранення. Не дорікав людям, у цьому випадку не вимагав, щоб визнавали віру, а ходив поміж народ, доторкувався до їхніх хворих членів тіла, розмовляв з ними і хвороба зникала, люди ставали здоровими».

 

На завершення владика Ігор привітав парафіян храму та сестер зі святом їхньої небесної покровительки та побажав «щоб вони з успіхом виконували волю Бога».

 

Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії