//

Храмовий празник у с. Зимна Вода на Львівщині

Преосвященніший владика Венедикт, 9 жовтня 2011 року, з нагоди храмового празника, відвідав парафію св. апостола і євангелиста Івана Богослова у селі Зимна Вода, Сокільницького деканату.

 

Під час Архиєрейської Божественної Літургії єпископові-помічникові Львівському співслужили: парох храму о. Степан Глушак, сотрудники о. Ігор Чемеринський, о. Любомир Дацько та о. Роман Зіновій, а також запрошені священики Львівської архиєпархії.

 

Звертаючись до вірних з пастирським повчанням, владика Венедикт застановився над постаттю святого апостола Івана, закликавши наслідувати його у любові до Господа:

 

«Хто перебуває в любові, перебуває в Бозі, - про це нам сьогодні говорить апостол і євангелист Іван Богослов, покровитель вашого храму.  Він, один з наймолодших учнів Ісуса Христа, був  одним з перших яких Господь покликав, щоб пішли за ним. Він був з Ісусом  Христом у найважчу хвилю Його життя, тоді, коли всі розбіглися. Коли навіть апостол Петро, який мав утверджувати всіх у вірі, відрікся від Ісуса – Іван Богослов залишився з Учителем до кінця. Він перебував з Господом до останніх хвилин Його земного життя, бувши улюбленим учнем Ісуса Христа».

 

Після Божественної Літургії Преосвященніший владика Венедикт освятив воду та уділив Архиєрейське благословення всім присутнім.


Віра Ценглевич
Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії