//

Храмовий празник у с. Миклашеві на Львівщині

У світлий празник Різдва Пресвятої Богородиці, 21 вересня 2011 року,  Преосвященніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, побував на святкуванні храмового празника парафії с. Миклашів Винниківського протопресвітеріату (Пустомитівський р-н).

 

Архиєрей очолив Божественну Літургію, у співслужінні з адміністратором місцевого храму о. Дмитром Мицьком, протопресвітером Винниківського деканату о. Михайлом Розпендовським, священиками Тарасом та Володимиром Савчинськими та о. Ярославом Котлінським.

 

Звертаючись до вірних під час проповіді, владика Венедикт застановився над важливістю празника Різдва Богородиці у річному циклі свят і наголосив на величі та святості події, що сталася багато століть тому.

 

«Це свято вашої парафії дане Богом, щоб ви мали бажання, відвагу, стремління у щоденному житті бачити допомогу Божу та його благословення на прикладі праведних Йоакима та Анни, які, незважаючи ні на що, у всьому довіряли Богу. Тому актуальною залишається і сьогодні Божа обітниця «по вашій вірі вам дасться» - зазначив єпископ-помічник Львівський.

 

Після Архиєрейської Літургії владика Венедикт висловив особливу подяку хорові церкви Різдва Богородиці в с. Миклашів і вручив грамоту диригентові Володимиру Завербному. Ще одну грамоту отримав також і жертводавець храму Богдан Дубневич. На завершення святкування відбулося водосвяття та благословення свяченою водою всіх присутніх.


Віра Ценглевич
Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії