//

Храмовий празник та ієрейські свячення у львівському храмі Преображення

В світлий празник Переображення Господнього Преосвященніший владика Венедикт, єпископ-помічник Львівський, очолив Божественну літургію у Львівському храмі Преображення (вул. Краківська, 21).

 

В часі богослуження єпископ уділив ієрейські свячення дияконові Мар’яну Ільницькому. Отець Мар’ян навчався у Львівській духовній семінарії (випуск 2010 р.), дияконську практику проходив у храмі святих Володимира і Ольги (м. Львів), одружений, дружина Галина.

 

„Всі ми, що стоїмо в цьому храмі, як також і майже всі, що в цей момент є поза ним, хочемо бути кращими й досконалішими. Ми прагнемо перемінитися. Синонімом цього слова є – „переобразитися”. На жаль, наші старання й зусилля часто не приносять результатів, яких сподіваємось” , - зауважив владика Венедикт в часі проповіді.

 

„Проблема полягає в тому, що ми самі собі хочемо „дати раду”. Сила події, що відбулася на горі Тавор полягає в тому, що Господь перемінював учнів, або, якщо точніше, то учні в присутності Бога ставали іншими. Чим більше ми наближаємось до Бога, чим частіше ми є з Богом, тим скорше ми стаємося іншими. А якщо ми перемінюємося з Богом, то Господь через нас починає змінювати світ навколо”, - завершив Єпископ.

 

Після завершення Літургії владика Венедикт привітав новопоставленого ієрея Мар’яна. Пам’ятати цей день все своє життя” побажав священикові також і парох храму Преображення  о. Ярослав Чухній.

 

Окрім цього, від імені святкової громади, о. Ярослав привітав з днем уродин присутнього на богослуженні міського голову Львова Андрія Садового. Священик побажав мерові завжди „почуватися потрібним Богові та людям”, опираючись на міцну підтримку сім’ї. В подарунок Андрій Садовий отримав книгу „Храми України”, а Преосвященніший владика Венедикт уділив йому архиєрейське благословення.


Тарас Бабенчук
Джерело: Прес-служба Львівської архиєпархії