//

Храмовий празник парафії Різдва св. Івана Хрестителя

«Ще донедавна на цій території було пустинне місце, а сьогодні тут вирує благодать Божа» - сказав о. Іван Коломієць, адміністратор новоствореної парафії  Різдва св. Івана Хрестителя (м. Львів, вул.. Кобилиці) ,яка діє на території військової частини, під час зустрічі, Преосвященного владики Венедикта, єпископа-помічника Львівського, 7 липня 2012 року.

 

У цей святковий для парафії день разом з Архиєреєм молилися велика кількість священнослужителів із сусідніх парафій, міський голова Львова Андрій Садовий, народний депутат України Тарас Стецьків, за сприянням якого була створена ця парафія, чисельні парафіяни та гості цього храму.

 

У своїй проповіді, яку виголосив владика Венедикт, особливу увагу було звернено на особу, пам’ять якої згадуємо сьогодні: « Йоан Предтеча це той пророк, який завершує плеяду пророків Старого Заповіту і стоїть там міцно одною ногою, продовжуючи цю традицію пророків, а іншою ногою цілком певно стоїть у Новому заповіті, бо він є Предтечею, той що попереджує, який йде наперед Христа» зазначив Архиєрей.

 

По завершенні Богослужіння владика поздоровив о. Івана Коломійця, усіх Іванів та Іванок зі святом їхнього покровителя, кожного присутнього на Літургії та хор за спільну молитву та можливість бути разом.

 

В особливіший спосіб владика привітав представників влади, які завітали на це торжество і закликав їх подібно до Йоана Предтечі «бути свідками правди, не боятися того, що скажуть люди і вважати своє місце унікальним неповторним, бо Господь подарував нам цю можливість, щоб своєю діяльністю послужити ближнім».

 

о.Іван Коломієць, після слів владики, від імені парафіян подякував Архиєреєві за його науку та пастирське благословення і висловив подяку усім хто спричинився своєю працею чи коштами для оздоблення храму і зробив анонс І фестивалю хорових колективів м. Львова «Ой на Йвана», який відбудеться у неділю 8 липня при парафії Різдва св. Івана Хрестителя. Трансляцію цього фестивалю можна буде подивитись в ефірі 12 каналу Львівської обласної державної телерадіокомпанії.

 

По завершенні подячних слів ,на подвір’ї храму відбулося велике водосвяття, після якого вірні через окроплення святою водицею втамували не лише свою духовну спрагу, але й фізичну яка їм була вкрай необхідна у такий спекотний день.

 

Роман Соколенко,

Прес-служба Львівської Архиєпархії