//

Храм Стрітення Господнього у Львові потребує заміни даху

Церква Стрітення Господнього на вул. Винниченка, 30 у Львові потребує нагальної заміни даху. Про це 24 жовтня повідомила начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

 

«Весь час є звернення релігійних громад і настоятелів церков допомогти їм з нагальними роботами. Треба вибирати найнагальніші потреби. Зокрема маємо проблему з храмом Стрітення Господнього на вул. Винниченка, 30 – протікає дах, а також декор там в поганому стані. Це першочергові роботи на наступний рік», – наголосила Лілія Онищенко.

 

Вона додала: «З діючих храмів також треба робити великий об’єм робіт в церкві Ольги і Єлизавети. Це дуже великий обсяг робіт. Місто може собі дозволити кожній церкві допомогти невеликим фінансовими допомогами, але церква повинна мати якесь своє дофінансування, наприклад, на виконання проектно-кошторисної документації, щоб зрозуміти, скільки і як планувати фінансування».

 

Чиновниця зауважила, що на роботи в церкві Стрітення немає проектно-кошторисної документації.

 

«Хоч 50 тис. грн до кінця року треба виділити, щоб почати робити над такою документацією. Очевидно, цей храм ми не зробиться за один рік», – сказала Лілія Онищенко.

 

Своєю чергою, головний спеціаліст відділу технічного нагляду управління капітального будівництва Львівської міської ради Богдан Палюшинський зауважив: «Від церков загалом є багато звернень, намагаємось допомогти, де погане перекриття, погані старі вікна».

 

Так, з його слів, цього року у Львові за міські гроші також у Львові проводять роботи у церкві на вул. Грушевського, 2, де замінюють вінка (кошторис – 150 тис. грн), масштабний благоустрій проведено біля церкви Пресвятої Богородиці на Сихові.

 

Як інформував ZAXID.NET, у Львові триває реконструкція даху храмів Пророка Іллі та Різдва Пресвятої Богородиці. На ці роботи з міського бюджету було виділено майже 0,5 млн грн. Завершити роботи планують до 15 листопада.


Джерело: ZAXID.NET