//

Хорватський єпископат: Гаазький Трибунал закладає міну під мир на Балканах

Хорватська єпископська конференція звернулася до світової і хорватської громадськості із заявою стосовно першоступеневого вироку хорватським генералам Анті Ґотовіні і Младену Маркачу: «Гаазький вирок генералам Анті Ґотовіні і Младену Маркачу зруйнував довіру громадян Хорватії до міжнародних правових інституцій. Ми, хорватські єпископи, розділяємо разом з нашими вірними біль і тугу в зв'язку з цим вироком, а особливо через його юридичні формулювання. Нас тривожить і негативна інтерпретація й історична оцінка визвольної війни Республіки Хорватії проти сербської агресії».


Хорватські єпископи виразили також свою християнську солідарність з генералами Анті Ґотовіні і Младеном Маркачем та їхніми родинами.


«Формулювання у гаазькому вироку про «спільний злочинний акт», яким означено боротьбу хорватського народу за свою свободу є безпідставною і тяжкою образою для усього хорватського народу, але і правди взагалі… Вважаємо, що цей вирок може стати небезпечною і прямою підтримкою новим насильствам, а також стати джерелом різних несправедливостей» - заявили хорватські католицькі єпископи.


На думку хорватського католицького єпископату, Гаазький Трибунал закладає міну під стабільність миру на теренах колишньої Югославії.

 

Джерело: www.ika.hr