//

Хорватські єпископи затвердили логотип папського візиту

 

Вагітна мама, тато і троє дітей – такою буде центральна композиція логотипу душпастирського візиту Святішого Отця Бенедикта ХVІ – вирішив хорватський єпископат. Логотип папського візиту прийнятий Хорватською єпископською конференцією на черговому засіданні, яке відбулося 11 лютого цього року.

 

 

Як пояснив о. Роберт Шретер, секретар Комісії з організації папського візиту в Хорватію, логотип виражає символіку Національного дня родини в Хорватії, який відвідає Папа. Сім’я – батько, мати і троє дітей – символізують християнську сім’ю, відкриту до прийняття нового життя, що виражається вагітністю матері. Родина зображена на фоні хреста, що символізує необхідність глибокого укорінення сім’ї в християнських цінностях, щоб шлюбна спільнота могла перерости у спільноту любові. Руки, на які опирається зображення сім’ї, символізують Божественне провидіння, яке захищає сім’ї у її паломництві до Небесної Батьківщини.

 

 

Чотири червоні квадратики між долонями символізують хорватську католицьку ідентичність, а також чотири візити Наслідників Святого Апостола Петра до Хорватії. Жовті і білі кольори – кольори ватиканського прапору, а синій колір – колір міста Загреб, де й відбудуться головні цьогорічного події візиту папи Бенедикта ХVІ.

 

 

Окрім логотипу представлено також і книжечки з короткими катехезами та молитвами для молоді, яка відбуде нічне чування з Папою на головній площі хорватської столиці – Тирґу бана Йосіпа Йелачіча. Книжечки вже доставлені усім парохіям в Хорватії, а також є доступними в світовій мережі на сайті Уряду душпастирювання молоді Загребської Архиєпархії. Також оголошено, що з молоддю по парохіях буде проведено спеціальну катехизацію для підготовки до Папського візиту. Розпочав підготовку до папського візиту також і зведений молодіжний хор, який складається з 250 учасників.

 

 

Також повідомлено, що протягом цілого візиту Святішого Отця 4 та 5 червня цього року Хорватська радіо-телевізійна компанія повністю на живо слідкуватиме за подіями цього візиту.

 

 

Усі зацікавлені в тому, щоб отримати офіційну інформацію від церковних структур стосовно підготовки та проходження папського візиту можуть звертатися кожного робочого дня від понеділка до п’ятниці з 8 до 16 години за середньоєвропейським часом на номер телефону +38514894881 або на електронну пошту: papa@zg-nadbiskupija.hr

 

За матеріалами: ІКА