//

Хорватські науковці протестують проти окультизму на телебаченні

В Хорватії розгорівся скандал довкола рубрики «Alternativa» (Альтернатива) у щоденній передачі «Dobro jutro, Hrvatska» (Доброго ранку, Хорватіє). Передача продукується Першим каналом громадського телебачення HRT. Програма виходить з 1991 року, а цього року з’явилась рубрика «Alternativa» у якій пропагуються так звані альтернативні погляди, тобто окультизм та Нью Ейдж ідеологія. Рубрика «Alternativa» виходить щопонеділка.

 

Група хорватських науковців звернулася до Головного редактора HRT, редактора програми «Dobro jutro, Hrvatska», президента Національного агентства з питань ЗМІ, голови Комітету з питань ЗМІ хорватського парламенту та міністра культури Республіки Хорватія з вимогою припинити пропаганду окультизму на хорватському телебаченні, оскільки на думку науковців, пропаговані методи лікування є непевними та шкідливими. Особливо непокоїть науковців пропагування у рубриці «Alternativa» таких методів лікування як гомеопатія та акупунктура, а також китайська практика Quantec.

 

Науковці також пригадують про кримінальну відповідальність за поширення неперевірених методів лікування. Також науковці вважають дану рубрику шкідливою для здоров’я хорватської нації.


Звернення підписало 67 науковців, а також чисельні лікарі, діячі культури, громадські діячі.

 

За матеріалами www.tportal.hr