//

Хорватія: Молитвою проти несправедливості

Чергова несправедливість так званої міжнародної правди викликала масові протести у Республіці Хорватія. Цього разу протести не переросли у демонстрації, але відбулися у формі величезного молитовного зібрання.

 

 

Сербія, при підтримці Міжнародного трибуналу у справах військових злочинів, висунула величезну кількість звинувачень проти оборонців Хорватії від сербської агресії у 90-х роках ХХ століття. Серед звинувачених є особи, які взагалі не мали жодного відношення до воєнних дій, між ними, наприклад, тодішній директор лікарні у місті Вуковар, яке найбільше постраждало від сербської агресії Весна Босанац. Відбулося і перше затримання у Боснії і Герцеговині хорватського громадянина Тіхоміра Пурде.

 

 

Шоковані хорвати тисячами зібралися на молитву у місті Вуковар, символі боротьби за хорватську незалежність. «Ми молимося сьогодні за наші зруйновані родини, за наших оборонців, ранених, але живих, молимося за торжество Божої справедливості» - цими словами розпочав молитовне зібрання парох церкви свв. Филипа і Якова о. Івіці Яґодіч. Молитовне зібрання було спонтанно організоване людьми, шокованими черговою несправедливістю так званої міжнародної Феміди.

 

 

За матеріалами dnevnik.hr