//

Хорвати протестують… молитвою

Хорватське суспільство протестує проти соціальних лих і корумпованої так званої міжнародної правди. Якщо лівоорієнтовані організації організовували протести, які погрожували перерости у безпорядки, національноорієнтовані організації завжди протестували мирно і основним засобом протесту була… молитва.

 

Мережі католицьких мирянських організацій організовують різноманітні молитовні акції та акції соціальної допомоги учасникам Війни за незалежність (1991-1995) та їх сім’ям. Міжнародна правда виявляється неправдою, яка бажає зрівняти агресора і жертву, приписати оборонцям Хорватії злочини, які в реальності не відбулися. Свою форму протесту проти несправедливості міжнародної Феміди, католицькі організації Хорватії вже вкотре виражають через молитовні ходи.

 

Так, цієї п’ятниці, 4 березня, відбулася молитовна хода та молитва за несправедливо звинувачених учасників Війни за незалежність у хорватському портовому місті Рієка. Учасники акції молитовною ходою засвідчили свій протест проти необґрунтованих переслідувань хорватів, а також молилися за несправедливо засуджених. «Міжнародну несправедливість найпевніше можна подолати молитвою» - переконані учасники акції.

 

За матеріалами www.vecernji.hr