//

Хіротонія о. Бориса Ґудзяка відбудеться у Львові

Архиєрейська хіротонія ректора УКУ отця Бориса Ґудзяка відбудеться 26 серпня у Архикатедральному соборі св. Юра у Львові. Архиєрейську Літургію очолить Патріарх Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук.

 

Співсвятителями новопризначеного Апостольського Екзарха для українців-католиків у Франції, Швейцарії, Бельгії, Голландії та Люксембурзі будуть Архиєпископ і Митрополит Львівський Ігор (Возьняк) та Апостольський Екзарх для українців-католиків у Великобританії Гліб Лончина.

 

Цього ж дня, о 17:30  відбудеться посвячення нового студентського Колегіуму Українського католицького університету на вул. Стрийській, 29. Чин благословення Колегіуму очолить Глава УГКЦ.

 

Нагадаємо, що 21 липня прес-служба Апостольської Столиці повідомила про те, що Папа Бенедикт XVI прийняв зречення з уряду, яке подав владика Михаїл Гринчишин, ЧНІ, Апостольський екзарх для українців греко-католиків у Франції. Його наступником Папа призначив о. д-ра Бориса Ґудзяка, ректора Українського католицького університету, надаючи йому титулярний осідок Каркабії.

 

Владика-номінат Борис (Ґудзяк) стане 49 єпископом Української Греко-Католицької Церкви. Це перша єпископська номінація, проголошена за час правління нового Глави УГКЦ Патріарха Святослава Шевчука.

 

Програма заходів з нагоди архиєрейських свячень о. Бориса Ґудзяка та посвячення студентського Колегіуму УКУ

 

Прес-служба УКУ