//

Казахстан ратифікував угоду про взаємодію з Ватиканом

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв підписав закон "Про ратифікацію угоди між Республікою Казахстан і Святим Престолом про взаємини", повідомила в четвер прес-служба глави держави.

 

"Республіка Казахстан і Святий Престол визнають взаємну свободу в здійсненні своїх прав і повноважень та зобов'язуються поважати цей принцип у своїх взаємовідносинах та співробітництві на благо народів", - зазначалося у висновку профільного комітету мажилісу до проекту зазначеного закону.

 

Відповідно до документу, компетентні органи республіки будуть надавати дозвіл на перебування в країні зарубіжним католицьким діячам, призначеним на службу в парафії чи в інші церковні установи на території Казахстану, на весь період їх призначення, відповідно до чинного законодавства.

 

Згідно з документом, уповноважена церковна влада буде передавати держорганам Казахстану автентичні копії актів створення нових або визнання існуючих об'єктів Католицької Церкви для включення їх до державного реєстру юридичних осіб, відповідно до законодавства республіки.

 

За матеріалами sedmitza.ru