//

Казахстан: представники Святого Престолу на конференції з роззброєння

29 серпня в Казахстані пройшла Міжнародна конференція з питань атомного роззброєння. У ній взяли участь представники 150 країн світу, які підкреслили необхідність ратифікації трактату про скорочення атомних арсеналів. Серед учасників форуму був також Апостольський нунцій в Казахстані, архиєпископ Мігель Маурі Буендіа. В інтерв'ю радіо Ватикан єрарх назвав Казахстан країною, яка може бути прикладом для інших в справі атомного роззброєння, адже володіючи одним з найбільших атомних арсеналів у світі,  відмовилася від нього, не вимагаючи нічого натомість. "Іноді великі вчинки - це ті, за які нічого не вимагаєш взаємно. Чому ми повинні так чинити? Бо це служить на благо всіх ", - сказав дипломат.

 

Архиєпископ Буендіа зазначив, що Казахстан може бути також прикладом у міжрелігійному діалозі і мирному співіснуванні між представниками різних віросповідань. "Це країна з мусульманською більшістю. Є багато православних, а також католиків - понад 100 тис., депортованих за часів Сталіна. Росіяни - в більшості православні, але німці, поляки і білоруси - католики. Ми живемо всі разом ", - сказав дипломат.

 

Представник Святого Престолу розповів, що кожні три роки в цій країні відбуваються релігійні конгреси, в яких завжди бере участь делегація з Ватикану.


За матеріалами be.radiovaticana.va