//

Католицьку Церкву у Франції будь-яким способом намагаються змусити мовчати, – італійський релігієзнавець

Міністр житлово-комунального господарства французького соціалістичного уряду, пані Сесіль Дюфло, турбуючись про долю безпритульних під час холодної зими, знайшла, на її думку, вирішення цієї проблеми. Вона вважає, що сучасна влада має реквізувати майно Католицької Церкви і використовувати його для перебування бездомних. Про це у своїй статті пише італійський релігієзнавець Массімо Інтровіньє, відомий своїми дослідженнями про сучасні переслідування християн у світі.

 

Такі дії французького уряду він називає містифікацією, бо, за його словами, «Католицька Церква не чекала рішення геніальної пані міністр і упродовж багатьох років є найбільшою організацією, яка опікується будинками для бездомних у Франції. І цифри, які свідчать про церковну благодійність, набагато більші, аніж розміри  державного внеску у добробут країни. Щоночі лише в Парижі двадцять шість парафій відкривають свої двері для безпритульних, де також пропонують вечерю і сніданок». Дослідник згадує про церковні організації, які ночами вишукують бездомних, щоб ті не замерзли, а також про тисячі квадратних метрів, на яких католицькі монахині роками служать для безпритульних, хворих та соціально упосліджених осіб.

 

Релігієзнавець згадує про заяву Архиєпископа Парижа, у якій йдеться, що Церква могла б зробити ще більше, якби не стикалася з бюрократичними перешкодами, які широко поширені серед французької адміністрації. «Бездомні помирають не через нестачу місця, але через відсутність підготовлених співробітників, які могли б знайти їх та переконати скористатися з допомоги і допомагати дістатися до місць перебування. Тисячі католицьких волонтерів щоночі роблять це на вулицях Франції. Набагато менше для цього робить держава».

 

Массімо Інтровіньє пише, що у Франції холод не тільки на вулиці, а й у тих питаннях, які стосуються свободи віросповідання. «Зростає кількість виявів релігійної нетерпимості, тому що стародавній секуляризм, часто масонського походження, став брендом тих лобістів, які не можуть змиритися з сильним опором Церкви до визнання одностатевих шлюбів, що є наріжним каменем політики «прав» уряду Олланда. Тому підходять усі приводи, щоб  напасти на Церкву, і щодо об'єктів нерухомості, і щодо податків, і щодо загроз конфіскації, вони стали одним з основних способів, щоб спробувати змусити замовкнути Церкву».


За матеріалами: http://www.lanuovabq.it