//

Католицьких монахів в Литві образили рекламою пива

Монахи і монахині в Литві напередодні змусили відомий в країні пивоварний завод "Швітуріс-Утенос алус" (Svyturys-Utenos alus) відмовитися від образливої для католицького монашества рекламної кампанії. Головним персонажем цієї кампанії став веселий монах-францисканець, який тримає наповнений по вінця кухоль пива.
 

 

За задумом організаторів, плакати повинні були сприяти кращому просуванню пива на ринку Литви як продукції, виробленої найбільшим пивоваром країни, який належить данському пивоварному гігантові Carlsberg, повідомляє Reuters.
 

 

Тим часом конференція католицького монашества Литви виступила із заявою, в якій підкреслювалося, що реклама образила і принизила монахів. Пивоварний завод, зі свого боку, вибачився, пообіцявши, що негайно припинить рекламну кампанію. Правда, пивовари відзначили, що образ монаха був використаний для того, щоб висунути на перший план зв'язок нинішньої продукції заводу з історичними традиціями, оскільки широко відомо, що в середні віки багато європейських монастирів славилися своїм пивом, виробленим монахами.
 

 

За матеріалами: NEWSru.com