//

Католицький єпископ окреслив шляхи виходу з фінансової кризи

Про податок Робіна Гуда, як відповідь на економічну кризу, говорили на ювілейній, сотій сесії Виконавчого комітету Карітасу, яка пройшла у Ватикані.


Шляхи виходу з глобальної соціально-економічного колапсу окреслив єпископ Марсело Санчес Сорондo. Канцлер Папської академії наук звернувся до світової політичної еліти, яка проігнорувала пропозицію ввести податок, названий ім’ям англійського розбійника, який би мав стосуватися глобальних фінансових інституцій, відповідальних за нинішню кризу.


На думку Ватиканського академіка, фінанси та економіка можуть бути соціально корисними, якщо їхньою метою є загальне благо, але в той же час без адекватного регулювання цих установ, вони можуть впливати декструктивно.
Єпископ Санчес закликав економістів, щоб у своїх розрахунках вийшли за рамки показників ВВП, а також взяли до уваги соціальні питання, такі як торгівля наркотиками, проституція, освіта і охорона довкілля та енергетичні питання.
Звертаючись до представників Карітасу, єпископ нагадав, що місія Католицької Церкви в тому, щоб показати світові горизонт віри, щоб повернути його на правильний шлях, з якого він може відступати, про що свідчить криза і чергові громадські протести на всіх континентах.

 

За матеріалами: info.wiara.pl