//

Католицький священик удостоївся найвищої громадської нагороди Пакистану

Священика австралійського походження о. Роберта МакКалоха, з Місіонерського товариства Колумба, нагородили вищою громадянською нагородою Сітара-е-Каїд-е-Азам, якої уряд Пакистану удостоює іноземних громадян «за заслуги в охороні здоров'я, освіті та міжрелігійних відносинах».

 

О. Роберт МакКалох працював в Пакистані понад 30 років, до грудня 2011 року. Він був головою адміністративної ради лікарні Св. Єлизавети, що надає медичні послуги населенню в Хайдарабаді та сільських районах провінції Сінд. Він також провів першу медичну програму в сільській провінції Сінд, що забезпечує догляд за невиліковно хворими на рак удома.

 

Він був ініціатором проекту, який 2007 року надавав освітню, духовну, моральну і особисту освіту 150-ом католицьким хлопчикам і юнакам у Хайдарабаді. З його ініціативи були створені два освітні центри: Католицький центр академічних знань в Хайдарабаді та Католицький Центр розвитку молоді. Серед інших його заслуг – значний внесок у збереження мови Тарпаркер, відомої як Паркарі Колі. Він працював з експертами всього світу, щоб повернути цю мову до писемності.

 

Під час повені 2011 року священик організував надання продовольчої і медичної допомоги 1000 сім'ям на Півдні Пакистану і побудову житла для постраждалих від повені.


О. Роберт МакКалох зараз перебуває в Римі, після того, як він став Генеральним Провідником Товариства Колумба наприкінці 2011 року.

 

За матеріалами www.indcatholicnews.com