//

Католицькі єрархи східного обряду підвели підсумки зустрічі

3-6 листопада у румунській Арадеі пройшла ХIV зустріч католицьких єпископів східного обряду. У форумі взяло участь понад 70 єрархів. Зустрічі були присвячені темі вкладу Східних Католицьких Церков Європи в нову євангелізацію. На закінчення форуму було опубліковано повідомлення, в якому зазначається, що нова євангелізація розглядалася з двох точок зору. З одного боку, було зазначено, що Східні Католицькі Церкви в Європі вносять особливий і унікальний внесок в процес нової євангелізації. З іншого, єрархи підтвердили свою свідомість відповіді на сучасні виклики.

 

"Криза, яку переживає сучасний світ, має по-суті антропологічний характер, частково це плід секуляризму, який привів до невиправданого виключення Бога з публічної та приватної сфер людини", - наголошується в заключному повідомленні. На думку єрархів, це призвело до сильної дезорієнтації людської ідентичності, через яку сучасна людина часто не в змозі осмислити себе саму і своє існування.

 

У повідомленні наголошується, що "Східні Католицькі Церкви повинні боротися з цими проблемами. Після отримання 20 років тому свободи, вони повинні добре осмислити ці специфічні глобальні явища, що зачіпають їх численних віруючих, що емігрують в інші країни ". "Це приносить Східним Церквам країн, в які прибувають емігранти, особливі пастирські виклики, що вимагають відповідних рішень".

 

Було вирішено, що ХV зустріч єпископів східного обряду пройде 8-11 листопада 2012 р. в хорватському Загребі.

 

За матеріалами: Ватыканскае  радые