//

Католицькі єрархи Близького Сходу звернулися з посланням до миру

 5 грудня католицькі патріархи та єпископи Близького Сходу, на закінчення своєї асамблеї, яка відбулася в ліванському  Харрісі, направили заклик до всього світу.

 

В першу чергу єрархи підкреслили необхідність відшукати "справедливе і мирне вирішення палестинського питання", яке, на їх думку, є причиною всіх близькосхідних конфліктів. У зв'язку з цим, патріархи та єпископи закликали покласти край всім конфліктам та будь-якого роду насильству, які руйнують життя жителів близькосхідного регіону. "Тільки єднання і мир гарантують свободу та захист гідності кожної особистості", - написали вони.

 

У заклику до миру звертається увага на умови життя християн у країнах Близького Сходу. Керівники Церков закликали до зміцнення єдності серед послідовників Христа і до повного співробітництва між ними, з метою сприяння активній та ефективній присутності християн в арабських суспільствах. Єрархи звернулися також до мусульман, яких закликали  гарантувати повні права своїм "братам-християнам" і визнати їх як спільноту.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va