//

Католицькі єпископи Японії збираються на екстрену нараду

Японські католицькі єпископи 16 березня проведуть екстрену нараду у зв'язку із землетрусом і цунамі, в результаті якого загинули тисячі людей, повідомляє "CatholicCulture.org".

 

"Ситуація дуже складна, - підкреслив єпископ Мартін Тетсуо Хірага Сендайський, в єпархію якого входять 11 тисяч католиків, що складає 0,15% населення регіону. – Люди змучені і дезорієнтовані. Емоційний і фінансовий вплив на суспільство величезний. Помічники і волонтери прибувають зі всієї Японії".

 

"Нас, католиків, в Сендайській єпархії трохи більше 10 тисяч – невелика паства, - пояснив він. – Проте ми продовжуємо молитися за жертв стихійного лиха і маємо намір зробити все можливе, щоб принести полегшення, щоб свідчити в ці страшні часи про любов Христа".

 

"Тим часом ми віримо в Бога і просимо молитов християн всього світу, - додав він. – Ми отримали послання Святішого Отця, і ми вдячні йому за його слова, які вселяють мужність і надію. На сьогоднішній день наша особлива місія полягає в тому, щоб допомогти нації підняти свої очі до неба і підтримувати вогонь надії".

 

Однією з жертв землетрусу став 76-річний о. Андре Лашапель - місіонер з Квебеку (Канада).

 

Джерело: www.portal-credo.ru