//

Католицькі єпископи США піддали критиці «феміністську теологію»

ВАШИНГТОН. Конференція католицьких єпископів США розповсюдила застереження проти книги «Питання про Живого Бога» («Quest for the Living God») монахині Елізабет Джонсон. Американські єпископи визнали, що її зміст суперечить ключовим моментам католицького вчення, повідомляє Gloria.TV.

 

Одним з головних спірних моментів, на думку єпископів, є те, що Елізабет Джонсон критикує вибір чоловічого роду для позначення Бога.

 

Суперечать вченню Католицької Церкви  і заяви автора про походження душі в процесі еволюції і її близькі до протестантського теолога Юргена Мольтмана інтерпретації страждань Христа.

 

Ситуація ускладнюється і тим, що дослідження, написане для широкого кола читачів, використовується в навчальному процесі в католицьких вузах.

 

Комісія з доктринальних питань при Конференції американських єпископів ще в березні висловила стурбованість змістом книги. Викладач систематичного богослов'я в єзуїтському Фордхем - Університеті (Нью-Йорк) Елізабет Джонсон відповіла на критику єпископів 38-сторінковим листом. Вона пояснила, що комісія невірно витлумачила її зміст.

 

Американські єпископи, вивчивши пояснення Джонсон, визнали їх недостатніми. Завданням теології не є повторення раніше складених формул, проте нові спроби інтерпретацій повинні слідувати Біблії і церковній традиції, заявили єпископи. Зміст книги Джонсон «не має в якості відправної точки католицьку богословську традицію», вважають американські єпископи.


За матеріалами www.sedmitza.ru