//

Католицькі Єпископи США наполягають на допомозі для Судану

Конференція Католицьких Єпископів США  (USCCB) і Міжнародна благодійна агенція Католицька Служба Допомоги (Catholic Relief Services) просять католиків закликати Держсекретаря Хілларі Клінтон активізувати зусилля в інтересах суданського народу, повідомляє catholicculture.org.

 

Згадані організації наголошують, що "довготривалий мир і стабільність у Судані та Південному Судані знаходяться на переломному етапі". " У суданських штатах Південний Кордофан і Блакитний Ніл відбуваються повітряні бомбардування, повідомляється про напади на цивільних осіб, а суданський уряд відмовляє в доступі міжнародним  гуманітарним організаціям для надання допомоги".

 

Пропонується закликати Держсекретаря "забезпечити, щоб Адміністрація всіма можливими способами разом із урядами Судану і Південного Судану та з важливими країнами-партнерами і регіональними організаціями намагалися запобігти відновленню війни, припинити напади на мирних жителів, а також захищати основні права суданського народу, включаючи свободу пересування та доступ до гуманітарної допомоги".