//

Католицькі єпископи Пакистану зазначають, що в країні посилюється релігійний екстремізм

У пакистанській в'язниці помер 30-річний християнин Аслам Масіх, заарештований по звинуваченню в «богохульстві». Впродовж кількох місяців йому відмовляли в медичній допомозі «з міркувань безпеки».


Молодого християнина арештували і засудили до двох довічних ув’язнень по звинуваченню в «богохульстві». Міжнародне товариство по захисту прав людини розглядає смерть Аслама Масіха як заохочення «зростаючої і зумисної дискримінації християн» в Пакистані.


Доповідь комісії «Справедливість і мир» Конференції католицьких єпископів Пакистану відзначає, що в країні посилюється ситуація з релігійним екстремізмом. Доповідь під назвою «Моніторинг прав людини 2011 р.» фіксує багаточисельні випадки порушення прав і дискримінацію відносно християн та представників інших релігійних меншин в Пакистані. Серед правопорушень особливо виділяються необгрунтовані звинувачення в «богохульстві», викрадення, сексуальне насильство, провокаційна інформація в шкільних підручниках, дискримінація і залякування на роботі, примусові шлюби та навернення в іслам.


Відповідно до даних дослідження, за останніх 25 років з 1081 випадку звинувачень в богохульстві 138 справ заведено проти християн. При цьому лише 2 % з 180-мільйонного населення Пакистану є християнами. Як один з прикладів антихристиянського насильства комісія відзначила випадок 11-річної пакистанської школярки. Дівчинка сказала на шкільному занятті, що вона є пакистанкою і християнкою (відповідно до пакистанських підручників, всі пакистанці є мусульманами). За це вчитель накричав на неї і побив.


Джерело: www.sedmitza.ru